Jom Menabung Untuk Anak-anak!

I Support Breastfeeding!

Lilypie Breastfeeding tickers

nuffnang i like!

Menabung Demi Pendidikan!

Friday, June 3, 2011

Terima Kasih....

Sekarang ni mama kerja kat Penang. Ada event kat Equatorial. Yang paling
mama tak sangka, mama jumpa pediatrician yg selalu mama jumpa bila check up Afzal kat KK Klang....Dr Mimita. Memang mama takkan lupa lah muka dia and kebaikan dia sepanjang mama pi folow up Afzal.
Lagi satu, mama perasan ada satu muka familiar sangat. Mama senyum dia pun balas senyum tapi tak penah tegur. Mama pikir maybe mama pernah jumpa or kawan sekolah tapi try2 ingat tak dpt jugak...

Kebetulan kawan dia pregnant. Dia dtg bertiga tanya if kitorg boleh scan baby kwn dia. Since mama in charge
bab images, mama mintak tolong Kak Anson scankan. Masa tu la mama borak2 and dpt tau dia kerja kat KK Klang jugak. Then barulah mama ingat.....
Dia ni S/n yg cek mama! S/N yg buat home visit masa mama baru 3 hari bersalin...Dia yg detect Afzal kena demam kuning. Then mama demam, dia jugak yg cek kat umah...Nama dia Nurse Zainab! Dia memang ikhlas buat keje. Senyum je sepanjang buat keje.
Yg kelakarnye, dia boleh ingat tu rumah kitorg kat Jalan mana. Bila dia sebut je, mama terkejut. Betul la tu! Anak saya kena kuning, saya pulak demam. Dia cakap dia ingat..Haha! Siap ingat lagi mak mertua mama yg jaga mama masa tu....

Kuasa Allah SWT...Walaupun Afzal dah nak masuk 3 tahun, mama boleh ingat lagik muka diorg and the SN boleh ingat lagi umah mama kat mana...

Mama nak ucapkan terima kasih kepada Dr Mimita, Nurse Zainab dan semua nurse2 yg bertugas kat KK Klang...Mama doakan mereka yg terbaik dalam hidup mereka. Amin... 

2 comments:

ummiprincesses said...

best dapat jumpa mama petang tadi. punye la jauh dpat jumpa.

mamaafzal said...

hehe...saya pun happy dpt jumpa akak dgn family....aisyah manja lagi kiut...geram!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...