Jom Menabung Untuk Anak-anak!

I Support Breastfeeding!

Lilypie Breastfeeding tickers

nuffnang i like!

Menabung Demi Pendidikan!

Saturday, January 14, 2012

Towards A Better Mama part 1

Semalam, mama cuba sedaya upaya untuk meluangkan masa untuk Afzal. Bukan apa, Afzal makin membesar dan mama makin busy dengan kerja. So, mama nampak Afzal makin nakal maybe sebab cuba tarik perhatian mama. So, sempena tahun baru mama ingat nak cuba luangkan masa untuk Afzal apatah lagi mama pun plan nak dapatkan anak no 2. So, before tambah lagi sorang biarlah yang ada ni happy dan dapat perhatian yang secukupnya.

So semalam, balik kerja, mama cakap En Ayah, kita makan kat luar je.So, semalam makan je kat Jusco and then sambil tu biarkan dia main kat playground.
Dah makan, mama bawak Afzal main bowling kat arcade. Nampak dia happy sangat. Dah habis semua coins, Kiotorang pun balik le ke rumah.
Kat rumah mama nampak dia acam dah ngantuk, so mama bacakan buku cerita chugginton sambil teka2 color. tapi dia jadi segar balik. So, mama ajak dia kira syiling. Mama bagi dia sepuluh keping syiling and suruh dia kira. Laju je dia kira 1-10. Lama2 dia pun masuk bilik amik bantal dan tertido sebelah ayah depan tv.
Nampak muka dia happy and tido pun awal...

1 comment:

wan nurul hezrina said...

masa bacakan buku dia banyak tanya tak??hehe..pandai afzal..bape dah umo dia??

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...