Jom Menabung Untuk Anak-anak!

I Support Breastfeeding!

Lilypie Breastfeeding tickers

nuffnang i like!

Menabung Demi Pendidikan!

Friday, April 1, 2011

WAY WAY Q6031

Early this month mama beli GPS since itu merupakan kepentingan utama bila kerap outstation. Imaging nak pergi klinik2 kat ceruk2 ni.Mana ada kat google maps. So, spent la duit sikit...

Mama rasa berbaloi jugaklah 2-3 hari jalan2 tengok the less price for more..Of course lah, bila menda2 camni, kita takyah cari yg mahal2. sebab function dia sama je tetap utk GPS...

So, mama pi Low Yatt kat  kedai Apaq. Dia cakap ada offer for Garmin and Way Way. Papago takde offer masa tu. So, tolak tepi Papago, mama compare those 2. Yang tu cuma 3.5 inch and harga dia RM499 for Garmin nuvi205w and Way Way Q4331. Then dia cakap actually ada yg offer baik punyer...

Way Way Q6031 which is 6 inch, ada junction view baru RM499. Katanya nak habiskan stok. Mama cek2 ada segala basic yg diperlukan so, mama nak la....
Tapi have to wait one week to get new stock since stok yg ada cuma kat Berjaya Time Square. Maleh le pulok nok ke situ...So, the next week, mama call dia cakap ok, stok dah sampai. Mula2 ragu2 jugak kot kena ketuk...you know la Low Yatt ni...

Tapi bile dapat pegang and test button and all that,rasa macam wahhh! not bad! Cakap kat Ayah, I want this!
Ayah cakap ok lah. berbaloi apa, RM499 and boleh dapat this big. Masa ni lupa dah GPS, apa yg terbayang kat otak ni, boleh lah Afzal tengok tv kalau jalan jauh2....sebab dia boleh jadi media player and some more ada calculator, e book reader which mama tak penah pakai pun....Ok tak??

So, these 2 week, mama tryGPS ni bawak keliling KL...the result? Worth It! Seriously Worth It!!
Nak tengok? Ni..



4 comments:

hezrina83 said...

waaah changgihnya mama afzal..nie mummy maira ingat tak?tapi nie guna alamat blog baru sbb blog lama dah terdelete..tah aper godek2 abis akaun google n blog2 ilang..abis artikel2 penyusuan ilang..ni nak carik info semula untuk anak num2 nnt..jenuh nak mencarik ibu2 yang bf mujur ingat,

http://hezrina83.blogspot.com/
k nurul follow semulalah.start dr awal plaknie..

mamaafzal said...

canggih? erm, terpaksalah..bila kerja luar je ni..hehe..mcmana boleh terdelete??ok saya pi singgah blog kejap...tungguuuuu~

hezrina83 said...

panjang citer tak sempat lagi nak post..nnt nurul post..mestilah ingat kalau yang awal2nie-=)tq follow mw back kay=)

mamaafzal said...

dah folo..:o)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...