Jom Menabung Untuk Anak-anak!

I Support Breastfeeding!

Lilypie Breastfeeding tickers

nuffnang i like!

Menabung Demi Pendidikan!

Sunday, January 9, 2011

Harga Tepung Mahalnya!

Wah..wah..wah....Ni nak bebel nih!
Bengang betul la dengan kedai mamak nih.
Tadi mama balik kerja, dengan pecutan 80km/h (takde la laju pun..kan?)
Mama bergegas ke kedai runcit mamak semata2 nak beli tepung
nak buat cekodok pisang. Mengenangkan pisang mak mama bagi dari kampung tu dah msak benor and Si Budak Bertuah tu suka makan cekodok pisang.
Mama amik la tepung cap Sauh.

Korang tau harganya?
Mestilah korang tau. ye dak?
Mama dah lama tak beli tepung. Kat setahun. Masa tu baru RM1.60 rasanya.
Tup-tup tadi masa bayar, mamak tu cakap RM2.70!
Korang, betul ke harga dia semahal tu??
Sebab mama tengo kat katalog Carefour baru RM1.98.
Mahal 90 posen tuuuuuuu!!!!!

Tapi mama bayar je la sebab mengenangkann nak jamu anak dan suami supaya 
terubat hati si anak sebab mama terpaksa bekerja weekend ni....

Tapi apa2 pun, walaupun mahal, berbaloi jugak sebab, dia makan banyak!!!
So, sekarang dia tertidur kekenyangan kat depan tv.
Hmm..Berbaloi-baloi!
Malam ni nak bawak dia pi jalan2 kat Jusco.
Nak ganti balik masa untuk dia...
Mama sayang Afzal!

6 comments:

Jiha said...

Hrga biasa tuh klu kt putrajaya nih...mmg mahal giler..kt mydin pun 2.49..klu kt k4 tak sampai rm2 kira murah bebeno tu..hrga tepung naik sejak krisis tpg thn lps..

Mimie said...

wow.penyayang nyer mama ni.:-)

mamaafzal said...

jiha:yeke...kita dh lama tak beli tepung...c",)


mimie: mama dpt anak at the age of 28.mmg tgah nak sgt anak.tu yg syang sgt2...manja tau budak nih..hehe

wan nurul hezrina abd halim said...

tulah kat pjaya memang semuanya mahal.patut kerajaan naekkan lagi gaji kakitangan kat area cni barulah adil..huhu

namajer kerja bagus jawatannya tapi gaji still tak cukup sebab barangpun mahal gila.blum kira pengasuh anak lagi..huh berpeluh taw.

mamaafzal said...

betul tu...mama la ni dah keje private.terkejut tgok how much different gaji gomen v/s gaji private....lebih seribu taw!

www.bloger.com said...

TEPUNG PORANG/KONJAC POWDER

( JUAL )

Kami menjual komoditi TEPUNG PORANG/KONJAC POWDER

Spesifikasi:
1. WARNA PUTIH GADING
2. DIBUNGKUS DALAM KEMASAN PLASTIK LINIER
3. BERSERTIFIKAT
Harga: Rp 200.000-250.000 .....
Pasokan: KG-TON
info pemesanan hub. 081335058489 Email: alife_kjc09@yahoo.co.id
JUGA MENYEDAKAN : CHIP PORANG

Bagi rekan- rekan yang membutuhkan komoditi tersebut silahkan menghubungi kami melalui kontak yang tersedia.

Terima kasih

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...