Jom Menabung Untuk Anak-anak!

I Support Breastfeeding!

Lilypie Breastfeeding tickers

nuffnang i like!

Menabung Demi Pendidikan!

Friday, September 17, 2010

Kereta Terpakai or Kereta Baru?

Lagi sebulan mama dah start kerja baru. Meaning that, I have to buy another car untuk memudahkan pergerakan. Of course Auto will be the best choice. Cuma tak sure wether the used one or the brand new. Yang penting jimat petrol. Rasa2 cukuplah sekadar Perodua Viva, or Perodua Kelisa (terpakai la, ni dah obsolete) or Perodua MyVi, or Proton Savvy or??? Susah jugak nak buat keputusan ni. Kalau boleh nak je sambar Honda City, tapi selagi dok kat perumahan sekarang ni, tak payah la. Nanges je bila ada orang bodoh dan bengong buka pintu sampai tercalar or terkemek kete kita yg park kat sebelah. Itu la yang terjadi kat kete BLM kitorg. Dah tersagat2 padahal parking baik punye tak de kacau parking orang pun....Susah dok di kalangan orang yg selfish ni...

9 comments:

Anonymous said...

saya lebih berminat kepada kereta baru sebab ia akn menjadi kereta kedua apb kita byk duit nnt.malah boleh jd kereta anak kita pula.hehe..saya suka viva.lgpun xperlu pikir pasal servis kereta.kita pun jamin kereta tu bukan kereta penah xcden.tp klu kita beli ngan kenalan lain pulak cerita nya.

sweetsal said...

salam..saya pn suka jugak kereta baru, kalau 2nd hand kita tak pasti pulak tentang enjin samada baik atau tidak...hehe

Omu Rice said...

kereta baru lagi bagus..tahan lama.berbaloi...
exchange link ngan blog sy di
http://perfectomurice.blogspot.com

suffian said...

err.. cadangan sy.. beli je yg baru.. used car tu kalau kena cari betul2 sbb kita tak tau elok ke tak.. sesetengah tu kita tgk je cantik tapi hakikatnya banyak problem, sy dah kena dah pun, tu yg berani bagi nasihat.. lg pun kalau pakai yg barand new tu kita le yg first merasmikan kereta tu.. best ooo kalau dpt koyak plastik.. apa2 pun, tepuk dada tanya poket.. kalau mampu pakai le kereta mahal2 pun tak pe.. yang penting koyak plastik..

deem said...

ikut kata hati.lebih baik keta baru.biar mahal tpi puas hati.klu keta 2nd,boleh juga if beli dri kenalan or sedara yg terdekat dan blh dipercayai.ada kwn deem beli keta 2nd.mmg cantik.sekali dah dpt,dah depan mta...balik2 parking kat bengkel.duit masuk bengkel dah hampir sama dg duit dia beli keta tu dulu....huhuhu deem cuma blh tumpang sedih je la kat dia....:)

nur said...

kalau boleh beli la yg baru.. dan yg penting koyak plastik ye mcm sufian ckp.. hehe

amira said...

warghhh!!! calar.. memang nak dush2 je kalau mira yang kena,. of course nak yang baru.. myvi pon jadi lahh!!

mamaafzal said...

kan?thanks la korang...ingat beli baru je la...tapi but masa skang beli yg ekonomi dulu.honda city tu tunggu dpt bonus kat tpt baru le...haks!

CiK QiQi said...

mama...kalau qiqi, bek mik baru...2nd nnt...mcm2 mslh...cm maksu cik qiqi...da rugi amik yg 2nd...skang die duk pk nk amik yg bru...sbb kete yg 2nd tsgt2 slalu wt hal

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...