Jom Menabung Untuk Anak-anak!

I Support Breastfeeding!

Lilypie Breastfeeding tickers

nuffnang i like!

Menabung Demi Pendidikan!

Tuesday, September 21, 2010

Mama dan Kerja.

Tup tap2x, dah pun hampir 7 tahun bekerja. Mama dah buat kerja macam2. Kerja kat klinik (siap cuci tandas lagi...), kerja kat restoran( lap lantai tak habis2...), kerja kat kiosk nescafe UKM, jadi coach tali tinggi PLKN, kerja Pegawai Sains Genetik dan yg terbaru sonographer kat sini.But to tell you the truth, Sonographer is the most wonderful job I ever wanted to do forever. Mama sebenarnye bercita2 nak jadi doctor. Tapi honestly, mama is just a timid little woman yang takut tengok dead body and blood bath. I don't watch cerita hantu pun. Penakut sangat wehh! So, mama pilih kerja yang kat spital boleh tolong masyarakat tapi bukan doctor. So, when a golden chance dtg bergolek mama pun sambar je. Jadilah sonographer. tapi bila dah ada anak ni, impian lebih menjurus kepada nak cari kerja yang lebih menjamin masa depan anak. Bukan tak menjamin kerja tu, cuma too many workloads with little pay. So, mama decide untuk kerja kat private sector pulak. Alhamdulillah things go the way I want. Cuma masih rasa sedih that i'm going to leave all my beloved frens yang sama2 menkecohkan 'Pagar' and kawan2 yang sama2 menggegarkan O&G kat sini...Gonna miss everything in HUKM....:o(

image source: google images

5 comments:

Iman's Umi said...

Yeke Mama dh nk berhijrah? Bila? Hrp dpt jumpa sblm Mama pindah keje. Nti email sy kt n.a.hayatee@gmail.com ye.

mamaafzal said...

ok...;o)

nur said...

good luck for new job.. kerja yg sama ke karja baru plak?
nuffnang bagi cek?

mamaafzal said...

application specialist/sonographer for toshiba

Sricahaya said...

alalalalala...comelnya gambar bby tu bt cam tu.. :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...