Jom Menabung Untuk Anak-anak!

I Support Breastfeeding!

Lilypie Breastfeeding tickers

nuffnang i like!

Menabung Demi Pendidikan!

Wednesday, September 1, 2010

Nanny 911....apa ke hal nye bela $%^&??

Last week, mama tengok Nanny 911. Berkisarkan kisah di Amerika, seorang ibu muda dengan 3 anaknya..err...2 actually tapi lagi satu tu sekor %^&*. Ada ke si mak tu cakap "They are like my own children"??? Apa kejadahnya! Yang 2 org girl tu memang anak dia. Lagi sekor tu khinzir ternakan dia yang dia bela dalam rumah. Tapi instead of samakan khinzir tu dengan anaknya, dia samakan anak2 dia dengan khinzir tu...Nauzubillah....Pulak tu, dia cakap dia tak suka anak2 dia perfect. Dia lebih suka anak dia minum air dari bekas minum khinzir, makan makanan yang diletak atas lantai and anak2 dia siap celup buku dalam mangkuk tandas and jilat balik buku tu! That is totally gross!!! Sungguh tak bertamadun. Bila nanny nak betulkan dia marah and cakap nak kick out that nannny. Manusia ke apa tu? Mama rasa "V" yang alien tu lagi smart pemikiran daripada manusia tu...Khinzir tu siap ada bilik yang diletakkan sampah untuk khinsir tu rasa SELESA...Anak2 dan suami pulak terpaksa duduk dalam rumah yang ada taik khinzir bersepah atas lantai sampai anak dia kaut masuk dalam mulut. Tu pun dia biarkan and boleh tersengih macam kerang busuk. Konolah kaum dia bertamadun tapi tahap pemikiran kalah monyet si Darwin tuh...Panas hati kalau ingatkan cerita tu. Cerita benar tuh. Sian anak2 dia dididik oleh orang yang takde akal...Panas.....

1 comment:

LaDy BarbeLLa said...

hahaha relaks la mama. tp memang cite nanny 911 tu bnyak memaparkan cara-cara kehidupan fmly mat saleh yg bermasalah. kadang-kadang pelikkan tgk mereka. mcm2 ragam. macam mana la fmly x haru biru mcm 2 kalo mak bapak sndiri pun xbtl. ish2..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...