Jom Menabung Untuk Anak-anak!

I Support Breastfeeding!

Lilypie Breastfeeding tickers

nuffnang i like!

Menabung Demi Pendidikan!

Thursday, August 12, 2010

Dalam Dilema...

Mama tengah penin ni. Senior mama ajak mama kerja dengan dia. Gaji lebat jugak. Mama ni suka sangat kerja kat sini tapi disebabkan ketidak tetapan ni le yang membuatkan mama rasa amatlah sedih. Dah 4 tahun berhempas pulas tapi takde rezeki. Kat tempat baru ni private sector. Kerja kat sini lebih mencabar sebab jumpa client instead of pesakit. I don't know...Dua2 best tapi kalau fikirkan untuk kebaikan anak, kerja baru tu lebih baik. Kepala pun pening, tidur pun tak lena fikirkan apa yang terbaik. Nak kena buat solat istikharah jugak ni....

4 comments:

Iman's Umi said...

Wah bestnya mama...rezeki ramadhan kot...klu ada kerja kosong bgtaula sy sama ye...tgh cri keje ni...klu ada email sy kt n.a.hayatee@gmail.com...

mamaafzal said...

insyaAllah....

najib said...

samer dengan kiter,dapat tawaran kerja yang gaji lebih bagus,kerja tempat lama 3 tahun pun gaji ciput,tapi tertanya didalam hati,mampukah aku serasi dengan kerja baru ini?sekiranya tidak mampu,bagaimana dengan nsaibku nanti?

mamaafzal said...

betul tu najib. gaji is only a part of the issue. The bigger issue is how can we enjoy the job because for me. The most important is we love and enjoy doing the job so we can do the job by heart.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...