Jom Menabung Untuk Anak-anak!

I Support Breastfeeding!

Lilypie Breastfeeding tickers

nuffnang i like!

Menabung Demi Pendidikan!

Tuesday, August 24, 2010

Mc D Pun Dah Tak Halal Lagi....

Ermm... Nasib baik last week tak berbuka kat Mc D. Kalau tak sia2 jelah posa aku...aku terbaca kat satu blog ni. Ni lah buktinya..katanya la...

Siap ada surat dari Jakim mengatakan Mc D tak halal. So, betul lah kot....
* Ini isi kandungan drp blog tersebut : http://azilas.blogspot.com

Sebagai seorang pengguna Islam, aku rasa bertanggungjawab untuk sebarkan kepada semua pembaca. Anda juga digalakkan untuk menyebarkan berita menggemparkan ini pada semua pengguna Islam.

‘Sesungguhnya orang-orang yang menyembunyikan apa yang telah Kami turunkan dari keterangan-keterangan dan petunjuk hidayah, sesudah Kami menerangkannya kepada manusia di dalam Kitab Suci, mereka itu dilaknat oleh Allah dan dilaknat oleh sekalian makhluk. Kecuali orang-orang yang bertaubat, dan memperbaiki (amal buruk mereka) serta menerangkan (apa yang mereka sembunyikan); maka orang-orang itu, Aku terima taubat mereka, dan Akulah Yang Maha Penerima taubat, lagi Maha Mengasihani’. (Al-Baqarah: 159-160)

Maklumat tentang Mac Food

Bagi yang tak percaya Mac Food Services supplier McDonald boleh rujuk ni (direct daripada laman web McDonald Malaysia):
http://www.mcdonalds.com.my/abtus/corpinfo/76.pdf
Terang-terang tulis..Mac Food Services supplier UTAMA McDonald!!

Info lanjut:

Address :
7 Jalan SS 13/5
45700 Subang Jaya
Selangor Darul Ehsan
Malaysia

Tel : 603-5633 0222
Fax : 603-5634 0189

Contact for Sales/Export :
Mr Bob Chan
(Managing Director)

Present Market :
Malaysia, Brunei Darussalam, Hong Kong, Singapore, Middle East, Vietnam

Product Manufactured :
Chicken (Bone-in), Patties (Chicken), Fish Portions,
Chicken Nuggets, Fish Nuggets, Beef Patties, Beef Nuggets

Brand Names :
FIRST PRIDE, MCDONALD’S

dan

Kenyataan akhbar yang merujuk Mac Food Services adalah supplier UTAMA McDonald (direct daripada laman web McDonald Malaysia: http://www.mcdonalds.com.my/abtus/corpinfo/76.pdf

Kepada semua pembaca, tolong sebarkan informasi ini pada semua saudara seIslam. Moga dengan perkongsian ini, kita akan lebih berwaspada dan di ampunkan oleh Allah.

2 comments:

Iman's Umi said...

erk cemana ni hubby part timer kt McD? Nk suruh berhenti kah? Klu mkn blh la x makan. Klu keje cemana ye?

mamaafzal said...

cemana ek? kena benti la kot...ntah la..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...