Jom Menabung Untuk Anak-anak!

I Support Breastfeeding!

Lilypie Breastfeeding tickers

nuffnang i like!

Menabung Demi Pendidikan!

Thursday, August 26, 2010

Dapat Duit Raya? Yesss!

Last week, my sis sibuk cakap dapat sms yang ceupacs cakap kakitangan gov dapat RM1500-RM2000. Kira bonus raya la tu. Punye la mama happy. Siap plan nak buat apa kalau dapat duit tu. Tapi Yang Terindah Hanya Sementara, kawan mama cakap "ko tak baca habis sms tu, sebenarnya ada lagi ayat kat bawah tu..." "Pranggg!" jatuh gugur satu persatu harapan mama. Sedihnya nak raya tahun ni...huhu...Tapi semalam dapat berita yang benar2 sahih. Dapat RM500 untuk semua kakitangan and pesara gov. Haaa! Barulah mama melonjak balik kegembiraan. Walaupun sikit, ada lah jugak.Tapi sepatutnya dapat lebih sikit pun ok gak sebab dah lama tak merasa bonus lately nih...(Ni yang buat nak pi private nih..kehkehkeh!). Anyway, terima kasih lah kepada Ceupacs yang berjaya memujuk supaya kami semua diberi wang bantuan khas untuk kami yang memerlukan ni....:o)

2 comments:

Puan Surayya said...

kak meh sue bg lagi satu gosip. gomen tak bagi bonus sbb gaji nak naik..

Keh keh keh.. ye ke tak kite sama-sama tunggu dan lihat jer la ye kak..

n lagi.

keep praying, mane tau jadi reality PM dok kate nak naikkan gaji selaras dengan MEB tuh..supaya gaji gomen rm35000 setahun. bahagi 12 adala dalam 3300 sebulan tak gitu.. :D

mengharap lebih nanti kita keciwa, tapi kalau ada sinar harapan syiok gak kan..

mamaafzal said...

yeke..kalau betul alhamdulillah..ish ...dalam dilema la pulak...minggu depan ada interview ke private nih....awat la PM tak buat keputusan skarang jugak...penin...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...