Jom Menabung Untuk Anak-anak!

I Support Breastfeeding!

Lilypie Breastfeeding tickers

nuffnang i like!

Menabung Demi Pendidikan!

Tuesday, July 27, 2010

Benjol Kepala Mama...

Hari Ahad lepas, mama bangun lambat giler sebab tido lambat dek kerana nak tengok sangat video This Is It by Michael Jackson. Afzal bangun macam biasa la. Kalau tak dicari air, dicarinya biskut. So, nak dijadikan story mori morning glory, si Afzal maybe amatlah kelaparan. Dia bangun angkat tin susu dia letak atas katil sebelah mama. Bila mama kalih badan je terkejut depan mata ada tin susu. 
Mama pun bangun bancuhkan susu and bagi dia breakfast cereal . Mama pun baring balik (ngantuk dowh!) Tetiba je mama dengar "Kteng!" Aduh!!!!!!!!!!!! Sakitnya kepala mama! Afzal terlandingkan tin biskut atas kepala mama. Sedar tak sedar, mama terjerit "Ayah!!!! Hwaaaaa!" Menangis macam budak kecik mama. Sakit Tuhan je la yang tahu. Benjol dan pedih mama rasa. 
Pedihnya sampai la ke hari ni. Nasib baik tak lebam. Kalau tidak, orang mesti ingat mama gaduh dengan ayah ke apa...Bertuah betul. Dia pun bukan sengaja. Dia memang tak pandai cakap nak makan apa. So, mama letakkan tin biskut and susu tempat yang mudah dia tunjuk. Tapi maybe lapar sangat dia angkut tin2 sekali tunjuk. Kahkahkah! Padan muka mama. Lepas ni, tobat...tido awal, bangun awal!

2 comments:

IMAN'S UMI said...

Hahaha...sian Afzal, yela kn...kita mana reti ckp lg...sian gak kat mamanya...Iman bgn pagi hulur botol kosong means suh buat susu la...Umi xde2, mandi dlu bru minum, sedikit kejam di situ.

mamaafzal said...

afzal ni tak hisap botol tu yg tak tunjuk botol tapi tunjuk tin susu dia.hihihi..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...