Jom Menabung Untuk Anak-anak!

I Support Breastfeeding!

Lilypie Breastfeeding tickers

nuffnang i like!

Menabung Demi Pendidikan!

Thursday, July 22, 2010

Kisah MLM...

Semalam, mama dapat call dari Azura. Katanya buat bisnes travel agency and looking for anybody yang nak buat part time promoting the agency's name. So, mama pun berminat la since mama ni suka berceloteh tanpa henti. So, dia cakap minta mama datang Kelana Jaya sebab kompeni dia ada join venture dgn restoran ni. So, mama pujuk la ayah. Akhirnya kita tiga beranak berduyun2 lah ke sana. Tapi yang mama tak puas hatinya. Rupa2nya MLM! dah tanya dia cakap bukan tapi bila dah kat situ for almost 3 hours. Memang betullah MLM. Dia cakap for gold club RM41k lump sum! That's crazy to me. Takpelah, rasanya biarlah dulu. Mama belum abis lagi serik pasal IRC tu. Duit cash yang mama ada pun tak banyak. Mana nak bayar duit lawyer rumah lagi, nak simpan untuk masukkan Afzal ke Smart Reader lagi, nak tambah baby lagi...Keinginan nak beli netbook pun terpaksa dipendam buat sementara waktu. Banyak cara untuk tambah pendapatan tak semestinya dengan modal yang banyak. Dengan menggunakan kebolehan kita pun boleh generate extra income. Lupakan lah MLM....

2 comments:

IMAN'S UMI said...

Sy blh byg tahap bengang mamaafzal sbb sy pn penah kena camni...beria2 sorg kwn nk jumpa, ingtkn sbb dia rindu sy, rupanya nk cri downline je tujuannya...menyampah je. Awal2 x ckp bisnes apa...last2 kita sendiri tau mmg MLM.

mamaafzal said...

tu la...dah la suruh kita bawak anak sekali. pastu tahan sampai kul 11 baru boleh balik.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...