Jom Menabung Untuk Anak-anak!

I Support Breastfeeding!

Lilypie Breastfeeding tickers

nuffnang i like!

Menabung Demi Pendidikan!

Wednesday, July 14, 2010

Nak Nenen bagi High Five!

Malam semalam, ayah ada keje sikit kat luar. Tinggallah Afzal dengan mama. Baru lepas makan terasa berat la sangat mata ni. TV pun takde cerita menarik. So, main je la dengan Afzal. Bila dah penat mula la dia dok baring sebelah.."ma...nenen..." kata Afzal dengan manjanya...Manja ada makna..biasa dah...Mama cakap  "Masa tido je boleh nenen..." So tau apa Azfal cakap? "Ido la....Do la...." sambil tarik tangan ajak tido sama. Masa nenen tu, Mama cakap..."kalau nak nenen bagi mama high five!"..Dia bagi high five..."Kalau Afzal tanak nenen, Afzal bagi mama high five!" Dia pejam mata buat2 tak tau je...Tergelak mama...Ulang beberapa kali pun result tetap sama...Hmm..Nampak gaya susah jugak nak stop breastfeeding ni...Tapi sekurang2nya, dia faham bila mama cakap nenen masa tido je...Siang takde nak mintak dah...Sayangggg anak mama ni!

2 comments:

IMAN'S UMI said...

Bertuah gak sbb dia nk isap lg, Iman ms umur 3 bln dh xnk, bagi pn marah, tutup mulut rapat2, xpn meraung2 xnk. Rs cam x puas lg BF kt dia.

mamaafzal said...

Afzal mulanya tanak jugak.tapi paksa jugak sampai kan tak pandai isap susu botol nak nenen je.susu fromula ni memang tolak tepi dah sejak tu...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...