Jom Menabung Untuk Anak-anak!

I Support Breastfeeding!

Lilypie Breastfeeding tickers

nuffnang i like!

Menabung Demi Pendidikan!

Monday, October 11, 2010

10.10.10 Kemalangan Ngeri di Negeri Sembilan

Baru jek aura positif tengok banyak majlis perkahwinan diadakan hari ni (biasalah tarikh best...) , 
ada pulak berita yang menyayat hati. Mama tengok kat berita TV3 tadi. Kemalangan melibatkan 2 bas, 1 van dan 3 kereta. Kejadian berlaku dia Lebuh Raya Utara-Selatan berhampiran plaza tol Simpang Ampat. Apa lah nak jadi dengan driver bas ni. Tak serik-serik ke? Atau tugas diorang memang untuk mengurangkan populasi kat Malaysia ni? Fikir la...Orang bayar tiket mahal2 untuk sampai ke destinasi. Bukanlah untuk tempah tiket ke pusara....

Maaflah, entry mama ni sedikit tegang. Bukan apa, kesian mama tengok yang maut 12 orang, 
yang cedera 40 orang. Macamana dengan ahli keluarga diorg? Siap ada mangsa yang tergumam dgn apa berlaku.Macamana agaknya baru driver bas ekspres ni 
nak sedar?? Kalau mama salah sorang anggota JPA3 mahunye mama tempeleng muka driver tu. Kalau dia cuma cedera ringan la...

Korang ingat ye, kita drive kete ni biarlah berhemah. Kalau berlaku eksiden ni 2 perkara je, klau tak kita yang kena, orang yang tak bersalah yang akan kena. Kalau salah kita, kita kena itu pengajaran namanya...Kalau salah kita tapi orang lain yang kena, cuba lah korang fikir...boleh hidup ke dengan dosa tu?

image sorce:http://www.ohioinsurance.org

8 comments:

Dhiaqiud said...

Innalillahiwainnailaihirajiun...
sesungguhnya Allah lbh tau..dlm suka ada duka..

alyrds said...

owhhh~....ssungguh ngeri kemalangan yang berlaku...TAKZIAH kepada keluarga² yg meninggal dalam kejadian ini.

harap sangan para pemandu dan pengusaha bas dapat amik pengajaran aripada kes ini.

mamaafzal said...

itu lah. tapi rekod pemandu bersih, bas baru.agak2nya ada perkara lain disebaliknya kot?
kata org tpt tu byk kes...?

si biskut said...

aku pon dah malas nak ckp sal nie..dan aku tak mahu hidup atas dosa pada owg lain/

AnneRaini said...

lalu di tempat kejadian..memang ngeri..

zaL_cdpx said...

tp kn...., kwsn highway selatan bnyk antu !!! kerap gler eksiden !!!!
kna bt solat ataupn baca yasin !

ataupn..., sblm memandu tu.., baca doa naik knderaan & mtk selamat spnjg pjalanan !!!

kita makin jauh & lupa kepada ALLAH..!! sbb tu bnyk kmusnahan !

WALLAHUAKLAM ~

mamaafzal said...

si biskut & anneRaini: yup.betul tu

mamaafzal said...

zaL_cdpx: betul jugak tu...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...